Storyn bakom Zapp®

En kund frågade mig 1996 om man kunde mäta kompetens, eftersom man kände ett behov av individuell kompetensutveckling som lyfter hela gruppen. Sedan dess blev det min mission att förstå och forma ett koncept som inrymmer både individ och organisation.


Jag heter Lennart Matsson och är grundare av Zapp. Min resa mot extern organisationsutveckling började 1981 och övergick i att bli egen konsult 1990.

Som konsult så blev min minsta kund 3 personer i Karlstad som inte kom överens till i andra änden en av Akzo Nobels fabriker som behövde identifiera vad man skulle vara bra på för att utveckla sin effektivitet. Det resulterade i att fabriken blev bäst topp 10 i världen. Då tog Akzo Nobel beslutet att utveckla och införa metodiken till samtliga av sina 40 000 anställda.

Metodiken digitaliserades 2019-2020 och fortsätter nu under namnet Zapp®. Som alla organismer så utvecklas vi inför nya utmaningar med Artificiell Intelligens, Kollektiv Intelligens och allt vad det nu kommer att heta för att vara modernt. Vår trygghet ligger i den långa och djupa förståelsen för hur allt hänger ihop och ska verka tillsammans.

Zapp® växer ständigt med nya organisationer och ett stödjande nätverk av certifierade konsulter, som då kan hjälpa allt fler organisationer att nå sin fulla potential och främja bra ledarskap.